Tamburen

Gamlebyens – også Fredrikstads mest kjente skjenkested åpnet dørene september 1949.
Tamburens historie
1830 – 1855
DEN GAMLE PRESTEGAARD

Den gamle Prestegaard (Tamburen), Færgeportgaten 78b, ligger i tolvte kvartal i Gamlebyen i Fredrikstad. Bygningen ble oppført rett etter den store bybrannen i 1830 som ødela de sentrale delene av Festningsbyen. Bygningen er oppført i tømmer, på en eldre høy grunnmur av granitt.

Gården var eid av Fredrikstad by fra ca 1830-1855, og byens sogneprest hadde den som sin bolig,- og derfor navnet Den gamle Prestegaard. Familien Ramm overtok gården da byen solgte,- Ove Ramm var blant annet sakfører, ordfører og stortingsmann.

1960 – 2013
BALAKLAVA / TAMBUREN

Tamburen var et meget populært skjenkested på 1960-og70-tallet. Kulturselskapet Balaklava overtok gården i 1993, og innredet Tamburen til vinkjeller. Tamburen med sin tidligere popularitet forsvant. Høsten 2007 overtok Gamlebyen Gjestegaarder Tamburen,  og åpner dørene inn til den samme lune atmosfære som var tidligere. I oktober 2013 ble det igjen ny eier under navnet Tamburen A/S, og driver idag  med et oppriktig ønske om å opprettholde Tamburen med sin historiske enkelhet og sjarme.

I dag
TAMBUREN

Tamburen serverer idag enkel og god mat, (varierer etter sesong) og god drikke.
Inne er det på vinterstid fyr på peisen med lun god atmosfære. Sommertid er det servering i en sjarmerende bakgård, og servering ved noen bord på fortauet hvor man kan beskue livet i Gamlebyen. Serveringen utføres av profesjonell og veldig hyggelig betjening!

Tamburen årets skjenkested i 2015

ÅRETS SKJENKESTED: Tamburen ved daglig leder Marie Høvik ble fredag utropt som årets skjenkested i byen av Fredrikstad Bryggeriets Venner.  

Les mer i Fredrikstad Blad..

Reserver et bord